Bebis ligger i en säng

Hudproblem hos bebisar och spädbarn

Huden är ett oerhört viktigt skydd för ditt barn. Den hjälper ditt barn att hålla värmen, vätskebalansen och skyddar mot bakterier och andra farliga mikroorganismer. Dessutom är det ett sinnesorgan som hjälper din bebis att uppleva beröring och smärta.

Oftast klarar sig ditt barns hud fint på egen hand, men eftersom bebisars hud är känsligare än äldre barns och vuxnas behöver den smörjas in oftare för att inte torka ut. Om ditt barns hud blir torr kan det ibland resultera i andra hudproblem, såsom utslag, rodnad, irritation och blöjeksem.

Behandling av hudproblem hos spädbarn

Irriterad hud hos spädbarn

Att din bebis torra hud blir irriterad är lätt hänt. Därför är det bra om du håller barnets hud mjuk och smidig genom att smörja in den regelbundet. På så sätt hjälper du huden att bli mer motståndskraftig mot hudirritationer.

Tänk på att inte gnugga din bebis hud när du rengör den, utan badda försiktigt tills orenheterna är borta.

Läs mer om hudirritation hos spädbarn

Röd rumpa

Hur mycket du än byter blöja kan det vara svårt att undvika att din bebis får en röd stjärt. Kiss och bajs innehåller ämnen som snabbt irriterar ditt barns hud även om du är snabb med att byta. För att undvika att detta sker rekommenderar vi att du torkar ditt barns rumpa med en mjuk och fuktad tvättlapp och låter rumpan lufttorka innan du sätter på en ny blöja. Har ditt barn redan börjat få en röd rumpa bör du smörja med en fet och skyddande kräm. Läs mer om Bepanthen® Salva här.

Blöjutslag

I vissa fall kan små sår eller utslag uppstå på din bebis röda rumpa. De kan vätska sig och göra ont, men med rätt vård och omsorg kommer problemen att försvinna relativt snabbt. Det är viktigt att komma ihåg att blöjutslag inte är eksem, du gör därför rätt i att kontakta din barnavårdscentral om du känner dig osäker på vad det är för hudproblem ditt barn har drabbats av. Här kan du läsa mer om blöjutslag och hur du förebygger problemet.

Symptom

Läs mer om blöjutslag och hudrodnad.

Läs mer

Behandling

Både förebyggande omsorg och behandling av blöjutslag innefattar att följa några enkla hygienrekommendationer.

Läs mer

Förebyggande

Det finns många saker du kan göra för att förebygga blöjutslag.

Läs mer

Blöjutslag

Att få bukt med ditt barns blöjutslag behöver inte vara svårt. Här guidar vi dig till några enkla steg för att lindra ditt barns hudproblem.

Läs mer

Eksem hos små barn

Eksem hos små barn är inte bara besvärligt för barnen utan även påfrestande för föräldrarna. Men som tur är finns det enkla lösningar som kan lindra ditt barns besvär.

Läs mer

Hudirritation hos spädbarn

Det kan vara riktigt frustrerande att se sin bebis lida. Därför vill vi på Bepanthen hjälper dig att vårda ditt barns hudproblem.

Läs mer

Bepanthen hudvårdsprodukter

Vårda din bebis hud med Bepanthen hudvårdsprodukter. Lindrar och skyddar utan, parfym eller färgämnen.

Se våra hudvårdsprodukter