Irriterad och kliande hud

 

Irritation är det vanligaste bland olika hudproblem som kan uppträda hos vuxna. Den uppstår när huden kommer i långvarig kontakt med och reagerar negativt på saker som kemikalier, tyger och svåra väderförhållanden. Personer som arbetar med händerna som lokalvårdare, snickare och frisörer drabbas oftare än andra av hudirritation.

 

Förebygga hudirritation

Kvinna smörjer in sina händer med kräm

När hudirritation blir kronisk kan den göra vardagslivet svårt. För att förebygga det obehag och de utseendemässiga förändringar som hudirritation medför finns det några enkla åtgärder som du kan vidta:

  • Använd handskar vid kallt väder
  • Undvik varma bad och duschar – använd ljummet vatten istället
  • Bär handskar när du hanterar rengöringskemikalier
  • Använd milda rengöringsmedel och undvik sköljmedel
  • Använd återfuktande produkter regelbundet
Flicka med snö på näsan

Vårda och förebygg hudirritation med Bepanthen® Salva

Bepanthen® Salva är en bra produkt att ha i badrumsskåpet och kan användas för att vårda och förebygga olika lättare hudirritationer såsom narig, fjällande och torr hud hos såväl vuxna som barn. Den innehåller dexpanthenol (provitamin B5) som stabiliserar den naturliga hudbarriären och stödjer hudens naturliga återuppbyggnad.

Du kan använda Bepanthen® Salva efter behov – en eller flera gånger dagligen. Salvan är endast för utvärtes bruk och ska inte användas på skadad hud. Undvik kontakt med ögonen.

Vårda och förebygg irriterad hud med Bepanthen® Salva

Bepanthen® Salva kan användas för att vårda och förebygga olika lättare hudirritationer såsom narig, fjällande och torr hud hos såväl vuxna som barn.

Bepanthen® Salva