Hur tar man hand om torr hud dagligen?

Omsorgsfull hudvård är en kombination av att använda kliniskt bevisade produkter baserade på ingredienser som verkar för korrekt barriärfunktion, och att undvika att utsätta huden för faktorer som negativt påverkar dess tillstånd. Särskilt om din hud har en tendens att bli torr kan du tänka på vanor och omständigheter som kan ha påverkan på huden.

Börja med att skaffa de rätta vanorna

Genom att skaffa dig goda vanor kan du se till att huden förblir sund och ordentligt återfuktad. Om du är orolig för din hud och den visar en benägenhet att bli torr kan du börja med förändringar i följande områden:

Ikon för diet

Kost

Ät en varierad kost och inkludera omättande fettsyror.

Ikon för solexponering

Solexponering

UV-strålar kan skada hudbarriären eller hudens DNA samt torka ut huden, så överväg att begränsa solning2.

Ikon för kosmetika

Kosmetika

Speciellt tvålar, schampon och rengöringsmedel som avlägsnar olja kan torka ut huden.

Ikon för rökning

Rökning

Förutom andra skadliga effekter påskyndar rökning kraftigt åldrandeprocessen, vilket påverkar din hud.

Använd djupverkande produkter

Produkter som tränger in i huden fungerar bäst för ordentlig återfuktning av huden, eftersom de har en positiv effekt inte bara i det översta skiktet. Detta är fallet med Bepanthen® Derma-produkterna, som innehåller dexpanthenol och verkar i huden för att angripa grundorsaken till att den är torr och återställa hudens förnyelseprocess inifrån och ut.

För att kunna behandla torr hud effektivt behövs en formel som kan lösa vart och ett av kännetecknen på torr hud.

Det är av denna anledning som Bepanthen® Derma-produkterna är perfekta för din dagliga hudvårdsrutin. Produkternas Repair Complex innehåller:

Mogen kvinna med ung flicka, glada efter att ha använt Bepanthen Derma-produkter
  • Dexpanthenol, verkar i huden för att reparera den störda cellförnyelseprocessen
  • Vitamin B3 för att lindra torr hud
  • Naturliga lipider inklusive sheasmör och arganolja för att ersätta förlorade hudlipider 
  • Glycerin för att uppnå omedelbar och långvarig återfuktning

Välj rätt hudvårdsrutin 

Om du funderar på att starta en hudvårdsrutin som verkar hela dagen för att förbättra din hud så är Bepanthen® Derma-produkterna precis det du behöver, då de är utformade för daglig rengöring och återfuktning.

Genom att inkludera dessa aspekter av hudvård kan du snabbt uppnå resultat och förbättra din huds tillstånd, så att den är ordentligt återfuktad och inte längre torr.

KÄLLFÖRTECKNING

1Szyszkowska B, Lepecka-Klusek C, Kozłowicz K, Jazienicka I, Krasowska D. The influence of selected ingredients of dietary supplements on skin condition. Postepy Dermatol Alergol. 2014;31(3):174-181. doi:10.5114/pdia.2014.40919

2K.A. Engebretsen, The effect of environmental humidity and temperature on skin barrier function and dermatitis, DOI: 10.1111/jdv.13301