Hur väljer jag rätt produkter för torr hud

Det finns många produkter på marknaden för att hantera problemet med torr hud, vilket gör det svårt att bestämma vilka man ska välja. För att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut och undvika besvikelse har experter på torr hud sammanställt en kort guide som förklarar vilka ingredienser som är viktiga och hur de hjälper dig att få bästa resultat mot torr hud1.

Bepanthen Derma

Leta efter en heltäckande lösning för torr hud

En mycket viktig aspekt av att lindra torr hud är att förstå vad detta besvärliga dermatologiska tillstånd är. Torr hud är inte ett statiskt problem, utan en cykel där individuella tecken driver varandra. Av denna anledning är det enda säkra sättet att bli av med det permanent att ta itu med alla tecknen på en och samma gång och inte glömma grundorsaken: den störda hudförnyelseprocessen.

Vårt unika tillvägagångssätt som angriper torr hud inifrån och ut ger långvariga fuktgivande resultat genom att använda en kombination av alla viktiga ingredienser2, inte bara för att bli av med individuella tecken utan för att bryta cykeln av torr hud. Vår speciella Dexpanthenol Repair Complex innehåller:

  • Dexpanthenol, som verkar i huden för att reparera den störda cellförnyelseprocessen
  • Vitamin B3 för att lindra torr hud
  • Naturliga lipider inklusive sheasmör och arganolja för att ersätta förlorade hudlipider 
  • Glycerin för att uppnå omedelbar och långvarig återfuktning

Bepanthen Derma produktenes unika formel som både ger omedelbar lindring och långvarigt skydd mot torr hud genom inverkan på den bakomliggande orsaken.

Bepanthen Derma

Endast ett holistiskt tillvägagångssätt kan bryta cykeln

Att torr hud har en tendens att komma tillbaka beror på att man angriper ett tecken i taget. För att bli av med den torra huden för gott och uppnå friskare hud inifrån och ut ska man välja produkter som effektivt bryter cykeln av torr hud – precis som Bepanthen® Derma gör.

KÄLLFÖRTECKNING

1Ehrhardt Proksch, Enzo Berardesca, Laurent Misery, Johan Engblom & Joke Bouwstra (2019): Dry skin management: practical approach in light of latest research on skin structure and function, Journal of Dermatological Treatment, DOI: 10.1080/09546634.2019.1607024

2Chen Y, Lyga J. Brain-skin connection: Stress, inflammation and skin aging. Inflamm Allergy Drug Targets. 2014;13(3):177-190. doi:10.2174/1871528113666140522104422.