En detaljerad guide till en hudvårdsrutin för torr hud

Att hålla huden frisk och mjuk är inte bara en fråga om att ha goda hudvårdsvanor, utan också att man använder de rätta produkterna – produkter som är speciellt framtagna för att hjälpa dig att undvika att få torr hud och som förhindrar att den återkommer. Använd dem som en del av din dagliga hudvårdsrutin och få fantastiska, bestående resultat.

Så väljer du de bästa produkterna

Kom ihåg att ingredienserna som ingår i dina hudvårdsprodukter bestämmer vilken verkan de ger. Om du letar efter en bestående lösning för problemet med torr hud erbjuder vi en unik kombination av viktiga ingredienser1 för att ta hand om torr hud. Detta speciella Repair Complex innehåller:

Ung kvinna som ler, glad efter att ha använt en Bepanthen Derma-produkter
  • Dexpanthenol, som verkar i huden för att reparera den störda cellförnyelseprocessen.
  • Vitamin B3 för att lindra torr hud.
  • Naturliga lipider inklusive sheasmör och arganolja för att ersätta förlorade hudlipider.
  • Glycerin för att uppnå omedelbar och långvarig återfuktning.
  • Lipider som liknar de som finns i huden.

Kroppsvårdsprodukter för daglig behandling av torr hud

Bepanthen® Derma Gentle Body Cleanser Daily Wash Gel är det bästa sättet att uppfylla kraven som torr hud ställer på daglig rengöring. Denna tvålfria formel rengör och lugnar huden och upprätthåller samtidigt dess skyddsbarriär. Massera in på våt hud och skölj noggrant – och följ upp med Bepanthen® Derma Restoring Daily Body Lotion medan din hud fortfarande är fuktig för att låsa in fuktigheten och ge din hud komplett omsorg.

KÄLLFÖRTECKNING

1Ehrhardt Proksch, Enzo Berardesca, Laurent Misery, Johan Engblom & Joke Bouwstra (2019): Dry skin management: practical approach in light of latest research on skin structure and function, Journal of Dermatological Treatment, DOI: 10.1080/09546634.2019.1607024