Hur lindrar man torr hud? De viktigaste ingredienserna som lindrar torr hud

Behandling av torr hud kräver ett särskilt tillvägagångssätt och att man använder produkter med ingredienser som har valts ut speciellt för detta syfte. Vilka är de viktigaste ingredienserna för att lindra torr hud och som hjälper dig att bli av med denna irriterande åkomma?

En omfattande vägledning om hur man lindrar problemet med torr hud

När man söker efter en lösning på problemet med torr hud är det viktigt att man överväger alla kännetecken på torr hud1:

Ikon för fjällning och klåda

Fjällning

förlust av naturliga återfuktande faktorer

Förlust av naturliga återfuktande faktorer

Ikon för störd differentiering i överhuden

Störd cellförnyelseprocess

Ikon för förlust av lipider

Förlust av lipider

Arbeta inifrån och ut

Om du är på jakt efter snabb lindring och långvarig återfuktning för din hud är lösningen att arbeta inifrån och ut. I motsats till en metod där man jobbar utifrån och in, vilket bara delvis åtgärdar torr hud, täcker tillvägagångssättet inifrån och ut alla tecken på torr hud samtidigt. Detta är möjligt genom att man använder ingredienser som verkar för alla problem som uppstår till följd av torr hud.

Bepanthen® Derma Dexpanthenol Repair Complex innehåller:

  • Dexpanthenol, verkar i huden för att reparera den störda cellförnyelseprocessen
  • Vitamin B3 för att lindra torr hud
  • Naturliga lipider inklusive sheasmör och arganolja för att ersätta förlorade hudlipider 
  • Glycerin för att uppnå omedelbar och långvarig återfuktning

Förutom att använda en kombination av dessa ingredienser som säkerställer ett holistiskt tillvägagångssätt för lindring av torr hud, är Bepanthen® Derma-produkterna utan parfym, tvål och färgämnen, som kan orsaka hudirritation. Prova metoden att arbeta inifrån och ut – och bryt cykeln med torr hud!

KÄLLFÖRTECKNING

1Proksch E, Lachapelle J-M. The management of dry skin with topical emollients—recent perspectives. J Dtsch Dermatol Ges. 2005;3(10):768-774. doi:10.1111/j.1610-0387.2005.05068.x.